logo
Gambar-gambar kemeriahan XPDC Trans Titi Selatan

Logo OGKL

Logo OGKL

Monday, 24 December 2018

OGKL 25 Years OJ Premium Tee



Assalamualaikum dan salam rekreasi semua.
Tengah buat apa tu? Ingat lagi tak baju yang kami janji hari tu? Okay, here we go 😘
Dengan rasminya, pihak OGKL akan melancarkan jualan exclusive OGKL 25 YEARS OUTDOOR JUNKIES PREMIUM TEE (dryfit), bermula malam ini. Korang semua boleh membuat pilihan design seperti yang tertakluk di dalam gambar. Untuk makluman, pengeluaran baju edisi khas ini hanya akan dibuat sekali ini je tauu. Jadi, kami akan bagi diskaun utk baju yang dibeli seperti dalam poster 😘
Detail berkenaan baju :
* Material: dry fit
* Brand : orange sport
* Hanya short sleeves sahaja
* 5 variasi warna pilihan
* Belakang : logo OGKL dan ayat Legasi- Sahabat-Alam
* Lengan: insta OGKL
* Saiz available XS - 3XL
Kepada yang berminat, tempahan boleh dibuat bermula pada malam ini sehingga 5 Jan 2018.
Cara tempahan :
1. Maklumkan kepada mana-mana AJK OGKL/AJK khas 25 tahun OGKL tentang baju dan kuantiti yang ingin dibeli.
2. Buat pembayaran
3. Wasap resit pembayaran kpd AJK yg anda berurusan.
Urusan pembayaran boleh dibuat terus kpd :
Shahruizwan Bin Sharudin (0124203541)
Maybank Berhad
1622-4571-5452
Sila pastikan anda membuat tempahan dahulu sebelum urusan pembayaran dilakukan. Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran.
So, do order while stock last!
~ KHAZANAH ALAM WARISAN REKREASI ~

Thursday, 15 February 2018

Pendakian Gunung CHANTE'



Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia.

KELAB ORANG GUNUNG KUALA LUMPUR ingin menjemput anda ke pendakian Mt Chante' di Gopeng, Perak.

Tarikh: 3.3.2018
Lokasi: Mt Chante' 2844 FT (876 M)
Taraf penilaian: Gred C mengikut perbincangan AJK

Oleh itu, kami ingin menjemput anda untuk bersama kami mendaki sambil menikmati keindahan ciptaan yang Maha Esa.

Yuran penyertaan:
*Ahli: RM 95
*Bukan Ahli: RM 115
*Deposit: RM 50 (untuk book seat)

Kos Meliputi:
*tranport kl-gopeng-kl
*guide yg owesome
*permit perhutanan
*sarapan pagi dan makan tengah hari
*insurans perjalanan pergi dan pulang
*perkhidmatan ke starting point
*first aid
*ajk yg peramah dan segak bergaya

Peserta: 24 orang (max)
pengesahan tempat berdsarkan deposit atau bayaran penuh yg diterima terlebih dahulu) siapa cepat dia dapat...penyertaan berdasarkan penuh seat kita tutup dan tarikh tutup penyertaan pada 28.2.2018

Sila hubungi AJK yang berikut untuk pengesahan tempat dan sebarang pertanyaan:

Ana Ibnu Samad 0192673916
Sekapek Sapex 0132222834
Muhammad Nizar 0173183418
Semut Merah (Cikgu Ros) 0129644970
Khal El (Aji Khal) 0123025242

Deposit dan full payment boleh di buat ke akuan:
Mohd Shamil bin Samad
164276514169 (maybank)

#ogkl
#2018ogkl25tahun

KHAZANAH ALAM WARISAN REKREASI

Monday, 12 February 2018

KEJOHANAN FUTSAL OGKL 2018 pada 10 Februari 2018

Alhamdulillah selesainya kejohanan futsal ogkl dengan jayanya pada 10/2/2018,16 team dari pelbagai group rekreasi bertanding merebut gelaran juara,kalah dan menang adalah adat sesuatu pertandingan yang penting ukhwah yang dapat kita jalinkan sepanjang kejohanan berlangsung,Alhamdulillah...tahniah kepada Juara kejohanan dan tahniah juga wat smua yang menyertainya,segala salah silap dan kekurangan sepanjang kejohanan kami mohon maaf dan akan cuba di perbaiki dari semasa ke sesama dan tak lupa juga ucapan terima kasih kepada semua crew yg bertungkus lumus menjayakannya dan smua sponsorship yang menyumbang bg menjayakan kejohanan futsal ni.
sponsorship:
-Puncak Ventures
-MyCafe
-Moru Niago
-Waghih Collection
-Waghih Senawang
-Faqa Bundle Ficker
-D shah Servicekit



















untuk keseluruhan gambar klik sini dari kamera ijam

keputusan kejohanan:
*Johan - HACC B team.
*Naib Johan - Kepoh Hikers team.
*Ketiga -PV United team.
*Keempat -Bagak Bersaudara team.
Tahniah kepada semua pemenang 🏅🏆
sedikit perkongsian gambar2 sepanjang kejohanan berlangsung...selamat menjamu gambar 
"Khazanah Alam Warisan Rekreasi"

Tuesday, 6 February 2018

Seharian di Gua Khecil dan di Bukit Kolam

Salam,

Minggu lepas ada trip ad hoc OGKL. Trip yang tiada dalam jadual tahunan tapi ada ruang untuk mengisi masa-masa luang.


Di bawah ini ada gambar-gambar peserta yang di ambil dari wassap trip.
















Wednesday, 24 January 2018

Koleksi Video OGKL 2018


Video Kayak Sungai Perak kompilasi dari Angah Belantara

Eksplorasi Bukit Kolam & Gua Kechil OGKL

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,


Satu lagi program riadah ke bukit dan gua yang terkenal di Raub. Marilah sama-sama kita menerokai sejarah yang tercatat pada zaman komunis di Gua Kechil.

Butiran lanjut seperti berikut:

Tarikh: 3 Februari 2018 (Daypack)
Lokasi: Kg. Ulu Gali, Raub Pahang.

Bayaran:
Ahli OGKL: RM 80.00
Bukan Ahli OGKL: RM 90.00
Kanak-kanak : RM 65
Deposit: RM 40.00

Bil. Peserta Min : 10 orang
Max :30 orang
Tarikh tutup: 28 Januari 2018 (atau penyertaan penuh)
Gred: C (mengikut penilaian OGKL)

Bayaran meliputi Guide, insurans perjalanan, pengangkutan (KL-Raub-KL), Breakfast, Lunch, Kudapan, Group First Aid Kit.

Sila hubungi AJK berikut untuk penyertaan:

Rose - 012-9644970 FB - Semut Merah
Shahru - 012-4203541 FB - Shahruizwan Ibnu Sharudin
Hadri - 012-9183949 - FB Hadri Aswad Salim

Pembayaran: MBB 157139641644 (Maybank)
ROSMAWATI BINTI HAMZAH

Sila maklumkan kepada AJK bertugas selepas pembayaran dibuat & simpan slip pembayaran untuk pengesahan.

**Nota kaki:
1. Bayaran tidak akan dipulangkan jika berlaku penarikan diri di saat-saat akhir.

~KHAZANAH ALAM WARISAN REKREASI~

Tuesday, 23 January 2018

Dramatik Kayak di Sungai Perak

Salam,

Video kompilasi dari Angah Belantara

Permulaan tahun 2018 semasa kebanyakan hutan di Malaysia masih ditutup, OGKL merancang mengadakan acara kayak di Sungai Perak. Seramai 26 orang peserta dketuai oleh Jay(Jalil) mengikuti acara ini. Kami berehat di D' Tebin Bota iaitu tempat rekreasi yang diusahakan oleh abang Ayien Carlos dan rakan-rakannya yang merupakan salah seorang pegawai perhilitan Perak dan juga sebagai juru pandu kami.

Pukul 8.40 pagi kami menaiki pacuan 4 roda ke Dataran Sayong di Kuala Kangsar. Selepas sampai dan mengeluarkan 13 kayak dari lori serta taklimat berkenaan perjalanan yang terlewat satu jam dari jadual asal. Kami bergerak menyusuri arus deras Sungai Perak. Ada yang awal-awal terbalik kayak kerana over comfident. 

Di awal perjalanan, abang Ayien ade menerangkan kedudukan-kedudukan seperti Masjid Ubudiah dan makam diraja serta Gunung Bubu yang tertetak lurus sungai, 

Asal nya sekitar 50 km perjalanan tetapi setelah dihitung semula menjadi 63.3 km. Memang akan patah tangan dan kulit berkala-kala bagi yang tidak bersedia dari segi fizikal dan menutup kulit.

Kami ditemani oleh seorang pengkayak solo yang menjalani latihan di sini.

Sekitar pukul 2 petang kami tiba di jeti kecil di Manong untuk makan tengahari, rehat dan solat.

Hujan mula turun lebat petanda air akan deras dan kami perlu berhati-hati.

Apa yang membimbangkan adalah kebanyakan peserta tidak membawa lampu headlamp. Selepas hujan reda, kami beberapa kali berkumpul untuk bersama-sama sampai ke D'Tebin Bota. Laluan sungai kali ini lebih berliku dan sebelum sampai ke Manong tadi. 

Kami menempuh 2 jambatan dan tiba di Parit sekitar pukul 6.30 petang. Nampak gayanya hari akan gelap tak lama lagi. Dan masing-masing berkayak rapat-rapat supaya tidak berpecah dan berpisah jauh. Kata abang Ayien , Sungai Perak ada sedalam 25 kaki  dan sangat lebar. Beliau juga memberitahu sekiranya nampak jambatan di Bota maka kami sudah tiba di D'Tebin Bota di kanan nya. 

Apa pun tidak jauh dari tempat penamat, beberapa kayak telah memasuki benteng pasir lalu kayak tenggelam. Syukur kami selamat dan beberapa peserta berenang di tepi dan ada yang meneruskan perjalanan. 

Kami pun meneruskan perjalanan ke D'Tebin Bota dan bermalam di sana. Acara sudah tamat sebaik tiba di sini,

Keesokan nya pada yang kehilangan barang, abang Ayien segera mencari di tepi-tepi sungai dan berjaya menjumpai mana yang dapat sahaja, Selepas semua siap, kami pun pulang menuju ke haluan masing-masing.

Dibawah adalah gambar-gambar rawak sekitar acara kayak.

Di D''Tebin Bota
Petang  
rehat dan bergambar 


kejadian berlanggar

rehat dan post mortem 













bersama penaja kayak iaitu puncak ventures sdn bhd  
  















laluan yang diredah sepanjang 63.3 km