logo
Gambar-gambar kemeriahan XPDC Trans Titi Selatan

Logo OGKL

Logo OGKL

Thursday, 21 February 2013

L02: OGKL Bersama Artis Mami Jarum

Kacau Dodol OGKL Bersama Artis "Mami Jarum"
Tarikh: Ahad , 24.11 .2002, 10 pagi
Tempat: Kediaman En. Zeq , Kg Cheras baru .

ahli ogkl yg hadir :-

abg asyed, leman, rambo, kak leha, kak esah, huslan, adenan, yap, ablullah, abboy, fazli, fiza dan sayer (kalu tak sebut tu mintak maap je lah..)

artis yg hadir :-

waheeda (artis MIG, sungguh menarik )
kump. nasyid Nirwana (artis MIG) 
kump Purple (artis MIG) 
rita rudaini (pelakon mami jarum, pergh...) 
ezad exost (pelakon mami jarum ) 
norlia ramli (pelakon mami jarum ) 
Cico (pelakon mami jarum ) 
zana (hantu dlm citer mistik...) 
lepas tu adalah lagi aku tak kenal ngan diaorg .

majlis kacau dodol start pukul 10 pagi,mulakan ngan satu kawah lepas tu pukul 12 baru start lagi satu kawah ....puhh..bopoluh den. artis dtg dalam pukul 3 ptg tapi aku ngan abboy dtg kat kul 4 pm .(yg

tadi tu aku kira reka citer jer lah...,dengar dari mulut org jer ) time aku dtg tu tinggal satu kawah jer..artis yg dtg punyerlah ramai, pengayuh ada dua jer yg lain tunjuk muka keliling kawah jer..la .ptg tu hujan dah berhenti ,suasana cantik...sejuk jer.., aku, abboy, leman, fahmi dan rambo gi lah jln kaki ke pasar juadah kat situ..tengah cantik punyer usyar kueh...last2 ujan punyerlah lebat giler...berlari nak berteduh kat kedai tepi tu...tunggu punyer tunggu kat masuk maghrib ujan tak gak berhenti ..apalagi berlarilah sampai umah zeq..umang ..ai, dah lah basah ponek lak tu.. Tengok si rita ngan zana tengah ambik hidang utk buka posa..ha..time bokak posa yg best nak citer nie..,waheeda dan ezad dah balik ngan pr masing2 .Waheeda cakap mak dia dari johor ada dtg dan ezad aku tak tanyer lak..,masa nak bokak posa aku makan adab2 ngan rita dan zana, satu hidang lagi..budak2 lain asyik gelak tengok aku ,aku pon tak tau apasal...rita tukang baca doa ..aku aminkan jer lah..(tak tau lah baca doa apa..pelan giler)

Time makan nie..aku makan sikit jer (bukan nak control )sbb ayam diaorg dah belasah peghabis ...kat dpn aku tinggal kuih2 ngan kuah sayur labu..dah lah sayur labu aku tak makan ,habih nak makan ngan aper...(tapi dapat makan ngan rita pun dah kenyang )Joyah aku tengok bukan main pulun lagi...semua dia bedal...,seb baik zana perasan aku tak der lauk ,dia tulun ambikkan lauk kat hidang hujung (baik jer..awek nie ...pakai baju koyak kat bahu lagi...cam iklan Dove ). Lepas habis boka posa rita dan zana tolong kemas pinggan aku dan hidang utk dihantaq ke dapoq ...baguslah diaorg ringan tulang..takder nak malu2...diaorg dah tolong aku berehat lah...

Lebih kurag jam 8 mlm mereka pun beredar dan berangkat pulang . Ingat nak ambik gambaq ngan diorag ..last aboy cakap kamera rosak..potong betul..tapi rita cakap kat sayer kalu ader masa dia nak join gi camping..tapi air terjun je lah..dah habis kat umah zek kitaorg sambung lak kat tmn saga..masuk umah

jer ..terkujat!!! di buat nyer..umah dah kaler baru....kat umah nie buat ape lagi..sambung makan balik la...org dah cakap kak esah tak yah susah2 tapi di nak masak gak...terpaksalah kitaorg makan .. Citer2 punyer citer raya omputih nie (krismas ..lah )ajk gi gunung ayam la plak..dah habis citer apa tu 10th kingdom (lbh kurang la..tu ) baru la kita org balik...habis citer....ngantuk ..zzzzz.

e_lan



0 comments:

Post a Comment